Belysning

 

Helhetslösningar: Vi hjälper våra kunder att ta fram belysningslösningar som är energieffektiva, miljövänliga, underhållsbesparande och som ger bästa ljus för ändamålet. Vi kan erbjuda armaturer och styrsystem från många olika tillverkare och vi kan också integrera många olika fabrikat i samma system. Vi gör ljusberäkningar i DiaLux och vi kan även tillhandahålla installationsritningar i CAD-format. Det spelar ingen roll hur litet eller stort projektet är, vi levererar den bästa lösningen.

 

Enskild armatur: Är ni ute efter en speciell armatur för ett speciellt ändamål? Har ni svårt att hitta en armatur som uppfyller alla era krav och önskemål? Kontakta oss så hjälper vi er att leta upp rätt armatur. Och om inte armaturen finns på marknaden kan vi i många fall hjälpa er att utveckla den!

 

Konstruktion / utveckling: Vi erbjuder det senaste inom modern belysning. Vi har samarbete med många stora belysningsföretag och kan därför erbjuda unika helhetslösningar som är anpassade helt efter just ert behov. Vi har hjälpt många kunder att ta fram armaturlösningar och styrsystem som de haft behov av, men som ännu inte funnits på marknaden.

 

LCC-kalkyler: Har ni svårt att motivera en uppgradering av belysningen? Vi hjälper er att göra LCC-kalkyler som enkelt visar återbetalningstiden på er investering.

 

Mätningar till grund för LCC-kalkyl: Ibland kan det vara svårt att göra en sanningsenlig beräkning på hur mycket man kan spara genom att byta belysning och / eller installera en belysningsstyrning. Vi kan hjälpa er att mäta, och logga, det aktuella området och på så sätt få fram exakt hur hög närvaro det är i området, hur mycket den gamla belysningen är upptänd och hur mycket dagsljusinsläpp det finns. Utefter detta kan man sedan få fram en mycket exakt kalkyl på hur mycket man kan spara.

 

Jämförelser av armaturer och ljuskällor: Om ni planerar att göra ett stort inköp av armaturer kan det vara bra att mäta upp de olika alternativen för att svart på vitt få bekräftat vilken armatur som lämpar sig bäst. Vi gör omfattande mätningar i vår testrigg där man kan jämföra t.ex.

Färgtemperatur (kelvin)

Färgåtergivning och färgmättnad (CRI, Ra, TM-30-15)

Flimmer (%, index, Hz)

Binning (MacAdams)

Ljusstyrka på bestämt avstånd (lux/m)

 

Ljusmätningar hos kund: Vi har även kalibrerade instrument för att göra avancerade ljusmätningar ute hos våra kunder. Det talas mycket idag om de negativa effekterna av dåligt ljus på arbetsplatsen där bl.a. ljusstyrka, färgtemperatur och flimmer spelar stor roll. Vi hjälper er att mäta upp belysningen på er arbetsplats och kommer med förslag om hur ni kan göra för att uppfylla Arbetsmiljöverkets riktlinjer.

 

 

Värmesystem

 

Vi installerar alla olika värmesystem, både till privatpersoner och företag. Vi är certifierade Bosch VärmePartner och har lång erfarenhet av deras produkter, men vi kan även tillhanda andra fabrikat om så önskas.

 

 

Smarta hem

 

I och med att vi arbetar mycket med trådlösa styrsystem har vi mer och mer kommit in på IOT (Internet Of Things -Sakernas Internet). Detta lite diffusa område kopplar alltså ihop elektroniska prylar trådlöst så att de kan kommunicera med varandra. Idag finns det många olika system för detta, och det kan vara svårt att veta vilka produkter man ska välja om man ska börja att bygga upp en framtidssäker anläggning. Kontakta oss så hjälper vi dig!

 

 

Elinstallationer

 

Vi utför alla typer av elinstallationer och har självklart elbehörighet, även för högspänning.

 

 

Mätningar och utredningar av spänningskvalitet

 

Inom industrin är det vanligt med spänningsdippar och andra störningar på elnätet. Dessa störningar orsakar ofta väldigt kostsamma produktionsstopp eller fel. Att veta vilken elkvalitet man har och att veta var störningar uppkommer kan vara knepigt. Kontakta oss så hjälper vi er.

 

 

GREENVENTION AB / Sjömansplan 4

 

151 38 Södertälje /  Tel: 0735029354

 

E-post: info@greenvention.se

 

Org.nr. 556836-7501